diumenge, 1 de novembre del 2009

30/10/09

Descripció

El divendres el Macià ens va presentar la revista "quiquiri" que està editada en castellà i prové de Sevilla desde el 1988, és un revista que surt trimestralment i que costa 18€.
La revista s'estructura en:
Part de debats, on s'escull un tema i es debat, part de dossier on es basa en l'educació per la ciutadania, la part de "Tantea" on s'expliquen mètodes de diferents escoles, la part de "Estela en el mar" on mostra nles escoles al llarg de la història d'Espanya i ens donen propostes de treballs, la part de "mural y contamos" on ens informen de les jornades i congresos educatius a Espanya, i per últim les crítiques sobre llibres educatius.
El tema que va escollir per debatre a classe va ser sobre l'assignatura "d'educació per la ciutadania".

Després que ens expliqués l'actualitat de la revista la Lluïsa ens va fer explicar les nostres experiències conflictives a l'escola durant l'època primària.

Opinió

La meva opinió sobre aquesta assignatura és que és molt necessària i vàlida per ensenyar-li's els nens la realitat del món en el qual viuen i els envolta.
No crec qu el'assignatura tingui com a finalitat marcar les ideologies dels nens, sinó tot el contrari.
Cadascú escolta i veu comentaris sobre alguna decisió o llei política, per tant desde casa ens explicaran o no, d'una manera o altre una realitat, com per exemple el tema del matrimoni entre persones homosexuals, hi han famílies que no creuen en aquest tipus de matrimoni i per tant no els hi explicaran els seus fills, però i el dia que ho vegin pel carrer?
Estic d'acord que hem d'arribar a una educació neutral, sense obligacions, però que hi ha més neutral que la realitat?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada