dijous, 24 de desembre del 2009

Projectes telemàtics i Websquest

Projecte de treball telemàtic

-http://www.conectandomundos.org/ (enllaç)

Descripció del projecte telemàtic:
Des del mes d'octubre fins a desembre els projectes de treball es basaran en les migracions i el desenvolupament dels pobles des d'una perspectiva humana per tal de fer una societat respectuosa amb les diferents nacionalitats.

Per dur a terme aquest projecte telemàtic hi ha una prèvia inscripció (l'actual del 13 d’octubre al 18 de desembre de 2009) i també facilita al professorat un mòdul de formació pel posterior desenvolupament del projecte (del 18 de gener al 04 de febrer de 2010).

L'alumnat interaccionarà i treballarà conjuntament a través d’Internet cada cicle tindrà una proposta específica, unes orientacions pel professorat i també se'ls facilitarà l'ús d'eines perquè els sigui més fàcil comunicar-se.


Valoració:
Creiem que aquest projecte telemàtic té uns bons continguts I una bona organització, Pel que fa a temàtica, ja que va renovant els projectes de treball cada trimestre i en el mateix projecte telemàtic trobem les Webquests organitzat per edats. Això crea una facilitat per quan els nens vulguin observar la pàgina web. A més a més també es dona una facilitat d’eines tan per alumnes com a professors.



Webquest

- http://www.xtec.es/recursos/webquests/htm/volcans.htm (WebQuest XTEC)

Descripció:

Aquesta WebQuest serveix per a conèixer els volcans ( basada en l'assignatura de ciències de la naturalesa) que servirà pels alumnes de primer, segon i tercer de primària de l'escola rural. Aquesta va ser dissenyada per Paquita Rifà i Teresa Fernández.

En aquesta pàgina podem trobar diversos apartats:

1.Introducció: Fa una petita explicació del tema el qual parlaran i algunes de les preguntes que es contestaran mitjançant aquesta WebQuest. Per tant, al finalitzar de visionar aquesta pàgina tots els dubtes s'hauran resolt.

2.Tasca: es proposa treballar en grups. aquest haurà de realitzar un dossier amb preguntes que haurà realitzat anteriorment la professora. Després es farà un mural i cada grup exposarà tot allò nou que ha après.

3.Procés: Et dona 5 activitats diferents sobre els volcans amb uns fulls on es podrà respondre. A més a més, per a cada activitat també hi haurà una pàgina web per poder investigar sobre l'activitat que s'ha encomanat. (Aquestes activitats aniran incloses al dossier)

4.Avaluació: Es tindrà diversos aspectes per avaluar.

A més a més també s'avaluarà que s'hagi realitzat el dossier.

5. Conclusió: Apareix un mapa dels diferents volcans d'Olot.

6.Dossier pels mestres: Aquesta WebQuest com hem dit abans serveix per a nens de primer segon i tercer de primària d'una escola rural. per aquest petiu els grups estaran barrejats per les diferents edats. Així els més grans podran ajudar als més petits. L'ordinador haurà d'estar dins de l'aula, ja que serà necessari en mots casos. A més a més es treballa per racons i plans de treball, és a dir, que els alumnes treballaran individualment i en alguns moments passaran al racó d'ordinador a desenvolupar la WebQuest.


Valoració:

Creiem que aquesta WebQuest està molt ben organitzada i amb unes propostes de treball molt interessants.
No obstant, aquest tipus de pràctica també es podria realitzar en una casa de colònies. Primer de tot, el professor hauria d'haver imprès les activitats que es proposen i després sense ajuda de l'ordinador, sinó de la natura realitzar aquest dossier.
Encara que, l'opció que donem de les colònies no es podria realitzar l'apartat en què els nens de tercer ajuden els de primer i segon, ja que cada curs marxa a una destinació diferent. I aquest punt és molt interessant, ja que els grans aporten molts coneixements als petits, però els petits també poden aportar altres coses, com per exemple una major creativitat.

Nosaltres coma futurs mestres si haguéssim realitzat aquesta WebQuest hauríem realitzat moltes més activitats, ja que el tema dels volcans si es fa més dinàmic s'aprèn amb molta més facilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada