dimarts, 29 de desembre del 2009

18/12/09

Descripció

El passat divendres 18 vam començar la sessió de COED amb una exposició de territori de la Norma Augusto i de la Ariadna Garcia que tractava sobre la dansa tradicional.
Tot seguit vam continuar amb la repetició d'algunes activitats ja fetes( Qui ets tu? i recitacions), però que per motius personals alguns companys no van poder fer.
A continuació vam procedir amb els debats que aquest tractava sobre la religió en les escoles, format per: Cristina Valera, Òscar Garcia, Àngel Caloca, Sergio Ramírez, Bea Gonzàlez, Laura navarro, Pau Nin, martí Villegas, Adrià Miquel, Rafael Moya.
L'equip a favor va defensar el punt de vista mitjançant l'afirmació que la religió forma part de la nostra cultura actual, ja que moltes festes són relacionades per la religió. A més defensaven que no nomès ensenyarien la religió cristiana, sinò totes les que hi han en el món (explicant les coses bones i les coses dolentes de cada una d'elles).
L'equip en contra defensava la seva opinió dient que ensenyar la religió a les aules és una forma de marginació social, i que tal com diu l'Estat hem d'abraçar la llibertat de religió; a més Espanya està a favor de l'ateisme. Defensen que la religió s'ha d'ensenyar fora de l'escola. Com a conclusió creien que la religió era un motiu de conflictes entre les cultures que conviuen en un lloc juntes.

Al fianlitzar els debats vam entregar les avaluacions dels debats i de les recitacions i seguidament la Lluïsa ens va llegir un poema de Josep Maria de Sagarra el qual es titula "Fragment del Poema de Nadal".

Reflexió

Respecte a la religió a les aules crec que com molt ben dit han explicat els meus companys és un dels trets característcs de la nostra cultura, i com tal s'ha de concerbar, no obstant tampoc defenso la religió obligatòria, ja que actualment la nostra societat és multicultural i hem de saber conviure i respectar les que venen de fora, però això no vol dir, què oblidem quines són les nostres arrels.

Aprofundiment.

Per concluir aquest tema deixare un enllaç que parlar sobre el tema

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada