diumenge, 25 d’octubre del 2009

Seminari (23/10/09)

Descripció
A la classe de seminari vam començar per la posada en comú del llibre "va de mestres" on cadascú de nosaltres va dir el fragment que havia escrit més li hagués agradat i després el que més ens havia sorprés del llibre, al final de repondre les qüestions vam entregar-li el treball.
Tot seguit el Cristian ens va fer una exposisció oral sobre la revista educativa : "Perspectiva escolar" que ens va entregar per escrit i on contestava les preguntes més significatives com l'idioma en que s'escriu és en català, el director és Miquel Àngel Essomba, el lloc on s'edita és a l'Associació e mestres Rosa Sensat, la revista es publica mensualment, l'any que es va iniciar va ser el 1974, el cost de la revista és de 6,9o. L'altre apartat va ser una petita síntesi de la revista on va destacar com a grans grups les altres educacions ( educació per al canvi personal i social, a l'hospital...una escola, els centres de justícia, el carrer com a espai educatiu, centre de formació per a joves "La Carena", aprendre durant tota la vida, les mares enllaç i el procés d'acollida d'alumnat nouvingut), la bibliografia (escoles i mirades).
Per acabar amb la seva exposició va escollir el tema "aprendre durant tota la vida. Aules de gent gran per al temps lliure", perquè creu que ens oblidem d'aquells que en el seu moment pel motiu que fos no van poder fer-ho i que com tots han de tenir les mateixes tenen oportunitats.

Reflexió
L'article escollit per el Cristian refelxa molt l'actualitat que vivim i que van viure els nostres avis, que per diferents motius i problemes van haver de deixar la vida acadèmica per poder ajudar a la seva família.
No obstant actualment hi han moltes escoles i centres que faciliten aquesta manca d'aprenentatge que en el seu dia van patir, i a part, els ensenya conviure amb tota la nova tecnologia que els envolta i així poguin ser més autònoms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada