dilluns, 26 d’octubre del 2009

Comentari del text: internet canvia la forma de leer ...y de pensar?

Un text del "País" plantejava un debat sobre els efectes que produia internet sobre la gent.
Pesones expertes en TIC com Nicholas G. Carr, asseguren que ja no pensa tan com abans i posa l'exemple en la capacitat que tenia abans per concentrar-se en la lectura, quan podia passar-se temps llegint i ara no podiem més que fer-ho durant uns quants paràgrafs, per tant culpa aquesta pèrdua de concentació a les hores que passem navegant, i que no obstant també perjudica en altres àmbits com el pensament i la reflexió. Altres àmbits com la neurologia comparteixen la mateixa oponió amb ell, on diuen que al tenir altres mitjans com la calculadora fan que no dediquem tant esforç mental a aquelles accions que poden fer les màqquines.
A partir d'aquesta opinió es va fer un experiment on s'obserbava el comportament dels usuaris de dos pàgiens webs diferents, on es comprovava que els usuaris miraven de manera superficial els texts. Aquí van veure el canvi que es produeix quan la gent s'acostumava a llegir a partir d'Internet i que efectava a gent de totes les edats.

Cal remarcar que aquest canvi que és produeix veuen una solució, i és una educació i un software de recerca.

Al final de l'article fa un resó en el paper que té aquesta lectura en el paper dels adolescents, on en comptes de redactar l'informació que troben fan "copiar i pegar" directament de l'informació trobada a internet pels treballs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada