dimecres, 30 de setembre del 2009

seminari (30/9/09)

Avui, en el seminari, la Lluïsa ens ha donat els dies de les entrevistes i altres feines per fer durant el mes d'octubre.
Després ens ha entregat un text sobre "El retorn de la disciplina" de Franscesc Torralba, on mostra les diferents maneres d'educar tenint en compte la disciplina. Temps enrere la disciplina era la base de l'educació en aquella època, on l'alumne tenia un gran respecte al mestre, fins i tot es podria dir pànic pels mètodes que podien arribar a dur a terme en aquells alumnes, els quals "despitaven" la classe.
En l'actualitat, com diu Franscesc Torralba, tenim una pedagogia de la dolçor, en la qual els alumnes han perdut el respecte envers els professors, on els alumnes tenen tot tipus de llibertat sense que el professor tingui cap norma a la qual poder regir els nens a un control mínim.
D'aquí la reflexió de l'escriptor, quin métode hem de crear per està en un terme intermig?


Opinió
Jo estic totalment d'acord amb el que diu Franscesc Torralba, ja que no cal arribar ni a un extrem ni a l'altre, sinó que tan professors com alumnes tinguin unes llibertats dintre d'unes normes bones i vàlides per a tots aquells que les viuen.

imatge retocada

Per dur a terme aquesta pràctica he aplicat diferents filtres; primer el de " realzar - filtro de NL" i per últim l'efecte d' "espejismo"
Aquesta és la imatge retocada la qual té unes mides de 235 x 461 i pesa 7,3 Kb

dilluns, 28 de setembre del 2009

Prova d'enllaços

Tal com diu la monica la tecnologia és una cosa que actualment està arrelada ente nosaltres i que cada cop adquireix més importància i relevància en la societat.
També em sento molt reflexada quan la sara parla sobre els seu contacte amb la informàtica en la seva época escolar

dijous, 24 de setembre del 2009

Primer dia de seminari

Descripció



Ahir vam tenir la primera sessió de seminari.

El primer que vam fer va ser que la professora, Lluïsa Cirera, ens va explicar en que consistia el seminari i després vam començar a presentar-nos els companys, vam fer dues rondes, la primera consistia en dir el nostre nom, cognoms, d'on erem, etc., i la segona, per explicar les nostres aficions i el perquè haviem escollit la carrera de magisteri.

Tot seguit va explicar-nos la historia de la universitat.

A continuació ens va repartir uns fulls, un amb la llista de persones que integravem el seminari, l'altre l'horari amb les feines del semestre, les normes per entregar els treballs i per últim uns sobre el servei de la biblioteca de la universitat.

Per acabar ens va entregar un text tret de la Vanguardia, el qual vam llegir tots junts.



Reflexió



Crec que les presentacions personals de cadascú ens ha servit per conèixer els companys amb els que tindrem que conviure durant aquest any, i els pròxims, i també ha sigut un amanera de començar a perdre "la por escènica" de parlar en públic

dilluns, 21 de setembre del 2009

Les noves tecnologies

Avui en dia, la tecnologia és una de les eines més bàsiques, útils i que més arrelada està en la nostra societat, i de la qual ens tornem més dependents.

El primer contacte que vaig tenir amb la informàtica va ser durant la primària, on , un cop per setmana pujavem a l'aula d'informàtica a jugar. Després, durant l'ESO vam utilitzant ben poc els ordinadors, on ens van ensenyar els programes bàsics i la seva utilitat com el Word, l'Excel, etc., i les eiens més bàsiques per a l'internet. Darrerament en el batxillerat no hem fet servir per res l'ordinador en el cole, no obstant a casa ha sigut un gran suport a l'hora de fer treballs, i per cercar qualsevol tipus d'informació.
Actualment l'ús que faig de l'ordinador és per el Messenger, el facebook, per fer treballs i poca cosa més.
A part de l'ordinador, les altres tecnologies que més utilitzo són el mp4, el mòbil i la càmara de fotos, una de les meves aficions, m'encanta fer fotografies i mirar-les una i una altre vegada.